Werkwijze

Riverfields Doodles staat ingeschreven bij de Wala. Wij houden ons aan de richtlijnen die zij hebben. Alle honden moet door strenge keuringen heen voordat ze toegevoegd mogen worden aan het fokprogramma. Alle honden worden getest op HD, patella’s en ellebogen. Hun ogen worden ieder jaar opnieuw gekeurd op erfelijke oog aandoeningen. Ook wordt er nog DNA onderzoek gedaan. Er wordt dan naar verschillende erfelijke ziektes gekeken zoals, PRA, PRCD, Degeneratieve Myelopathie (DM) Excercise induced Collapse (EIC) en Improper Coat (IC).

Onze honden bevallen in een werpkist die in de woonkamer staat. De eerste paar weken zitten wij met ons gezin in een bubbel er komen dan ook geen andere mensen over de vloer, zodat de mama hond in alle rust voor haar pups kan zorgen. In de eerste weken zullen de pups nog niets kunnen zien of horen. Rond de drie weken gaan de oogjes en oren open ze krijgen nu wat van de omgeving mee. Het socialisatieproces gaat nu van start ze krijgen nu alles vanuit de omgeving mee. Denk hierbij aan huisgeluiden zo als het geluid van een stofzuiger, tv of een speelgoed autootje die op de grond valt. De pups hebben nu ook meer bewegingsruimte nodig. Aan de werpkist komt nu een ren vast zo hebben ze meer ruimte om met elkaar te spelen en kunnen ze zien wat er om hun heen gebeurd. Wanneer buiten de zon schijnt gaan de pups ook lekker buiten spelen. Wij pakken gelijk het stukje zindelijkheid maken op. Wanneer ze hun behoefte buiten doen worden ze beloond. Dit blijven wij herhalen. Ook zullen wij al beginnen met het wennen van de vachtverzorging. Dit doen wij doormiddel van het borstelen met een zachte borstel. De pup zal voordat ze uitvliegen naar hun forever home een puppy trimbeurt krijgen van Shavanna van Knip Doodle Hip. Voor vragen over de vachtverzorging kunt u ook bij haar te recht. https://www.knipdoodlehip.nl/
Onze pups komen tijdens het socialisatieproces ook veel in aanraking met kinderen. Dit zorgt voor een goede gesocialiseerde pup.

Met 6 weken is het dan tijd om kennis te maken met jullie toekomstige trouwe viervoeter. Tijdens de kennismaking  zal er gekeken worden welke pup bij wie past. Natuurlijk mag je je voorkeur(en) aangeven.

Wanneer de puppy’s uitvliegen is hij of zij ontwormd, zijn ze met 6 weken bij de dierenarts geweest voor de gezondheidscheck, inenting en chip. Je krijgt een Europees paspoort mee. Een puppy pakket mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Wat wij verwachten van de nieuwe baasjes is dat de puppy’s heel veel liefde en aandacht krijgen. Ook is het belangrijk om de socialisatie voort te zetten. Laat jullie puppy kennis maken met zoveel mogelijke nieuwe dingen. Een puppycursus is een aanrader zo kun je banden met je puppy en je puppy kunt met leedtijdsgenoten spelen. Je leert elkaar gaande weg beter kennen en raakt op elkaar ingespeeld. De puppycursus is een goede basis en hier heb je dan ook voor de rest van zijn of haar doodle leven profijt van.

De puppy’s worden onder contract verkocht. Met ander half jaar oud moet jullie hond gecastreerd of gesteriliseerd worden. Hiervan moet het bewijs aangeleverd worden. Is dit gebeurd sturen wij het officiële stamboom op van de WALA. Dit doen wij om het ras zo zuiver en sterk mogelijk te houden.

U kunt zich via het aanmeldformulier aanmelden voor een Riverfields Doodle. Hier kun je wat over jezelf vertellen, je wensen aangeven en vragen stellen.

Onze Doodles

Poppy

Bloom Fairy

Stormy

Bloom Fairy

Stormy