Australian Labradoodle

De Australian Labradoodle heeft een hoog knuffel gehalte. Dit door hun lieve teddybeer uiterlijk. Zo lief dat ze eruit zien zijn ze daad werkelijk ook. Ze zijn aanhankelijk, gevoelig en erg intelligent. De Australian Labradoodle is hierdoor dan ook uitermate geschikt als hulphond, voor kinderen die bijvoorbeeld autisme hebben of ADHD. Je hebt er een vriend voor een doodle leven bij!

In de jaren 70 begon Wally Cochran met het ontwikkelen van een allergievriendelijke hulphond. Dit deed hij door een Labrador en een standaard Poedel te kruisen. Dit werd de Labradoodle. Tegan Park en Rutland Manor zetten het werk van Cochran voort en werden de grondleggers van de Australian Labradoodle. Zij voegde hier 4 andere rassen aan toe.

  • De Ierse Water Spaniel
  • De Curly Coated Retriever
  • De Amerikaanse Cocker Spaniel
  • De Engelse Cocker Spaniel

Hier is goed over nagedacht om zo bepaalde eigenschappen en kenmerken erin of eruit te fokken. Zo is het ras de Australian Labradoodle ontstaan. Een hond die geen haar verliest, geen lichaam of vachtgeuren afgeeft. Er is 25 jaar door deskundigen aan het ras gewerkt. Om zo de beste kwaliteit vacht en karakter te krijgen.

De Australian Labradoodle houdt er van om actief bezig te zijn lekker te rennen op het strand en ze maken dan het liefste nog een duik in de zee. Thuis zijn het over het algemeen rustige honden en knuffelen graag. Het is simpelweg de ideale gezinshond. Ook voor mensen met allergieën.

Er zijn 3 verschillende formaten

  • Mini 35 – 42 cm gewicht 7 – 13 kilo
  • Medium 43 – 52 cm gewicht 13 – 20 kilo
  • Standaard 53 – 63 cm gewicht 23 – 30 kilo

Vacht en kleuren
De Australian Labradoodle heeft geen ondervacht en kennen geen rui periode. Daarin tegen is het belangrijk de vacht goed te verzorgen, zodat de vacht mooi en klitvrij blijft. Borstel minimaal 1 keer in de week en blaas tussendoor de vacht uit met een waterblazer. Een waterblazer is echt een must. Het zorgt er ook voor dat de vacht langer klit vrij blijft. Om de 3 maanden moet de hond naar de trimsalon toe. Er zijn ook workshops die je kunt volgen voor de vachtverzorging of het trimmen van jou Australian Labraoodle.

Onze Doodles

Poppy

Bloom Fairy

Stormy

Bloom Fairy

Stormy